Méhészetem valójában a hobby méhészetként indult a természet, a méhek iránti szeretetem és az aktív kikapcsolódás utáni vágyamból. Ahogy ez lenni szokott evés közben jön meg az étvágy és mostanra átalakult egy kísérleti méhészetté, na nem egy nagyszabású

szigorúan tudományos kísérletről van szó, hanem a méhek igényeinek megfigyelésén és azoknak a módszereknek a kipróbálásán, amelyek segítségével mai körülmények között is a lehető legtermészetesebb méhészkedést lehet folytatni.

A természetes méhészkedést és az én módszeremet külön oldalon mutatom be, de a lényege, hogy kerülünk minden olyan beavatkozást, amellyel a méheknek fölösleges stresszt okozunk, ezáltal azt reméljük, hogy kevesebb vegyszert kell alkalmazni a méhek életben tartása érdekében. Ezzel a módszerrel lehet, hogy kevesebb, de sokkal tisztább mézet lehet termelni.

A telephelyeimet úgy választottam ki, hogy lehetőleg vándorlás nélkül lehessen eredményesen méhészkedni. Veszprém megye délkeleti részén méhészkedek, ahol a megye legjobb minőségű földjei találhatóak A röpkörzeten belül megtalálható az akác, mint az egyik legértékesebb nektárforrás, de ezen kívül gyümölcsösök, hárs, és a vetésforgónak megfelelően változó mennyiségben repce és napraforgó. Vándorolni csak elvétve szeretnék és akkor is csak az állomány egy részével.

Méhészetem hivatalosan engedélyezett formában működik, nagy figyelmet fordítunk a méhek egészsége és a kiváló mézminőség mellett a higiénikus kiszerelésre, tárolásra stb.

A termékeinket közvetlenül és online értékesítjük. Fontos megjegyeznem, hogy a saját termelésű termékeken kívül, a webáruházunkban más termelők által előállított és külföldről származó különlegességeket is forgalmazunk. Ezt azért tartottuk fontosnak, mert a saját termelés mennyisége és a fajtamézek választéka évről évre változik. Szeretném az áruházunk vásárlóinak folyamatosan biztosítani a legkiválóbb hazai termelői mézeket és ezek mellett olyan mézkülönlegességeket és egyéb apiterápiás termékeket is amelyeket mi nem termelünk vagy nálunk nem termelhetők. Minden termékre fel lesz tüntetve a termelő vagy a származási ország azért, hogy a vevőink pontos információkkal rendelkezzenek a megvásárolt termékekről.

%d bloggers like this: