Apiterápiás koktélok (Apimix)

A méz egy olyan természetes édesítő, amelyet ősidők óta használnak, és nemcsak élelemként, hanem a legkülönfélébb nyavalyák gyógyítására is ajánlották. A modern tudomány pedig már bizonyítja is jótékony hatását az emberi szervezetre. A méhek, a mézen kívül több olyan terméket állítanak elő, amelyek bizonyítottan remek lehetőséget jelentenek az egészség megőrzésében és a gyógyításban. A leggyakrabban használt ilyen termékek a méhpempő, a virágpor, a propolisz, a heretej és a méhkenyér.

Az apiterápiában, egy alapos méregtelenítés után ezeket a termékeket leggyakrabban együtt használjuk, biztosítva a szervezetnek mindazokat a forrásokat, ami az öngyógyulási folyamatok beindításához szükségesek. Természetesen a tünetek alapján egy személyre szabott kezelés kerül megállapításra és ennek megfelelően a szükséges termékből akár nagyon nagy adagok is szükségesek lehetnek.

Azokat a termékeket, ahol a méz hatása fel van turbózva más méhészeti termékekkel, apikoktéloknak, apimixeknek nevezzük. Ezek az apikoktélok nem tartalmazzák az egyes komponensekből az ajánlott napi adagot. Ennek az a magyarázata, hogy méz képes konzerválni még az amúgy nagyon könnyen romlandó méhpempőt vagy heretejet is hűtés nélkül, abban az esetben, ha betartunk a romlandó termékekből egy előírt maximális koncentrációt.

Az apikoktéloknak az előnye, hogy használatuk kényelmes, mert

– nem kell 6 féle terméket megvenni egy részüket hűteni, mindegyiket más adagolásban szedni stb.
– tartalmazzák mindegyik méhészeti terméket
– biztosítják mindazt amire a szervezetnek szüksége van ahhoz, hogy megfelelően működjön
– hatásuk szinergikus egymással, azaz egymás hatását erősítik

A fent említett előnyök ösztönöztek arra, hogy összeállítsunk egy apiterápiás keverékeket „Apimix” néven. Négyféle terméket alakítottunk ki, külön a férfiaknak, nőknek, gyermekeknek és egy szupererős változatot.

Bármelyik változat fogyasztható bárki számára, de azért létezik négyféle, mert igyekeztünk a legnagyobb mértékben figyelembe venni az életkori, illetve nemi sajátosságokat. Példaként megemlíthetem, hogy a nőknek készült változat méhpempőt a férfiaknak készült változat heretejet tartalmaz.

Az Apimix termékek finomak, összesítik a bennük levő méhészeti termékek hatását. Gyógyhatás a jelenlegi törvények szerint nem tulajdonítható ezeknek a termékeknek, de a bennük levő összetevőkről számtalan vizsgálat jelent meg, amelyek igazolják jótékony hatásukat az emberi szervezetre. A termékeinket, amelyek különleges táplálékok (superfood) a szervezet megfelelő működéséhez szükséges energiaforrás, vitamin, nyomelem stb. bevitelére ajánljuk.

Ha ki szeretnéd próbálni, akkor a https://apikoktel.hu linken elérhetőek a készítmények.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: