Erdélyben születtem még a hatvanas évek elején és már nagyon korán 5-6  éves koromban kezdtem ismerkedni a méhek csodálatos életével. Az apám abban az időben soknak számító 80 családdal méhészkedett és én napi szinten ott sertepertéltem körülötte.

Mindig nagyon érdekeltek az élőlények és az apám órákon keresztül mesélt a méhek életéről és engedte, hogy konkrétan részt vegyek a méhek gondozásában.

Ezekhez az évekhez kötődnek a legszebb nyaralási emlékeim is amikor nyaranta másfél két hónapot a havasi méhlegelőkön töltöttünk messze a civilizációtól csak a végtelen fenyvesek a patak csobogása és a méhek.

Később az apám elvesztésével a méhek eladásra kerültek. Az én életem eltávolodott ettől a szép világtól az orvosi egyetemre, a családalapításra, a Magyarországra való áttelepedésre, itt egy új egzisztencia megteremtésére, a karrieremre, a fiaim nevelésére koncentráltam.

Büszkén az első méhcsaládommal

2016-ban jutottam el az életemnek arra a pontjára, amikor úgy éreztem szükségem van olyan aktív kikapcsolódásra, ahol a mozgás, a természetközelség párosul egy csodálatos és értelmes tevékenységgel.

Mivel nem anyagi megfontolásból kezdtem el méhészkedni, folyamatosan próbálkozom a legújabb módszereket kipróbálni, azokat amelyek lehetővé teszik a lehető legtermészetesebb méhészkedést és a lehető legtisztább méz előállítását.

%d bloggers like this: