A propolisz felhasználásának formái

Nyers propolisz

A propolisz természetes formája, amit rágógumiként elrágva hasznosíthatunk.

Propolisz pór

 A nyers propoliszból készül házilag, fagyasztva és ledarálva, iparilag liofilizálva. Előnye, hogy könnyen belekeverhető akármilyen élelmiszerbe, ami egyszerűvé teszi a fogyasztását.

Propolisz tinktúra (csepp)

A propolisz alkoholos kivonata. Leggyakrabban használt forma, ami különböző koncentrációba lehet forgalomba. Alkalmazható külsőleg és belsőleg is. Hátránya pont alkohol tartalmából adódik, mivel a propolisz jótékony összetevőiből csak az alkoholban oldódó frakciót tartalmazza. Szerencsére, a hatóanyagok jelentős része, oldódik alkoholban.

Propolisz spray

Gyakorlatilag ugyan az az alkoholos tinktúra spray kiszerelésben, ami megkönnyíti bizonyos esetekben az alkalmazását. Elsősorban, bőr fertőtlenítésre ajánlott.

Vizes oldat

A propolisz vízben oldódó komponenseit tartalmazza. Házilag is elkészíthető, jól kiegészítve a tinktúra hatását. Fontos, hogy hűtőben kell tárolni, és maximum 10 napig használható fel.

Alkoholmentes propolisz oldat

Szabadalmaztatott eljárással, szerves oldószerekkel oldják ki a hatásos összetevőket.

Lágy propolisz

Az alkoholos tinktúrából készül az alkohol elpárologtatásával. Nagyon sokrétűen felhasználható, külsőleg, kenőcsök alapanyagaként, belsőleg kapszulák formájában stb.

Propolisz növényi olajos kivonat

A propolisz zsírban oldódó összetevőit tartalmazza

Propoliszos kenőcs

Külsőleg, elsősorban mozgásszervi, bőrgyógyászati elváltozások kezelésére és a kozmetikai iparban használják.

Propolisz kapszula

A belsőleg történő alkalmazás egyik legkényelmesebb formája.

Propolisz tabletta

Belsőleg használható, elsősorban száj és torok fertőtlenítésre.

Propolisz kúp

Belsőleges alkalmazás olyan esetekben javasolt, amikor a végbél, és a prosztata betegségeit szeretnénk direkt módon elérni.

Propolisz mézben

Csodálatos keverék, a két termék kölcsönösen erősíti egymás hatását.

Propolisz párologtató

Léteznek olyan propolisz párologtató készülékek (Propolair), amelyek elpárologtatják a propoliszt, egyenletesen szétoszlatva a helyiség levegőjében. Hatásosan fertőtleníti a levegőt, nagy segítséget jelentve járványos időszakokban. Beinhalálva, jótékony hatású felső légúti megbetegedések, asztma stb. kiegészítő kezelésében.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: