Ízületi fájdalmak kezelése apiterápiával

Az ízületi fájdalmak sajnos rengeteg embert érintenek, főleg a kor előrehaladtával. Megnehezíti a mozgást, ezzel az egész életminőség jelentősen romolhat. Érdemes foglalkozni tehát a kérdéssel.

Az Apiterápia vagyis a méhészeti termékek által való gyógyítás sok ezer éves múltra tekint vissza, és mivel elsősorban a szervezetünk öngyógyító képességét támogatja, sok panaszra enyhítést, megoldást jelenthet.

Az Apiterápia az ízületi bántalmakat a következő lépések által kezeli:

Általános kezelés

  • Detoxifikáció avagy méregtelenítés
    A legfontosabb lépés, hogy a felgyülemlett salakanyagokat, toxinokat eltávolítsuk, mert ezek akadályozzák a szervezetet az öngyógyításban, regenerálódásában. Egy méregtelenítő diéta tehát szükséges az első lépésben.

  • Megfelelő életmód
    A szervezet számára a legfontosabb, hogy biztosítsuk azokat a feltételeket, amelyek felhasználásával tud majd eredményesen megküzdeni a problémánkkal. Ide tartozik az egészséges és változatos étrend, szem előtt tartva a vegetáriánus alapokra épülő táplálkozást. Ezt nagyon jól kiegészítik az Apiterápiás koktélok, amelyek mindazt a táplálékot tartalmazzák, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van. De ugyanúgy fontos a megfelelő mozgás, a pihentető alvás és a stresszmentes élet, vagy éppen a minőségi víz fogyasztása is.

Speciális kezelés

  • Belsőleg
    Az esetleges koktélfogyasztáson felül javasolt nagyobb mennyiségben méhpempő és propolisz bevitele. A méhpempő kiválóan alkalmazható az ízületi bántalmak kezelésében, hiszen amellett, hogy kiváló gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van, az immunrendszer önvédelmi képességét jelentősen felturbózza. A propolisz szintén egy erős gyulladásgátló hatással rendelkezik, ezenkívül az immunrendszert modulálja, vagyis pozitívan befolyásolja. Segíti a kollagén termelést, ami a kötőszövetek regenerációjához szükséges.

  • Külsőleg
    A méhméreg a legfontosabb apiterápiás termék az ízületi fájdalmak elleni harcban, hiszen javítja a helyi vérellátást, ezáltal elősegíti a káros anyagok elszállítását. Továbbá javítja a szövetek oxigénellátását, stimulálja és erősíti az idegrendszert és az immunrendszert. A leghatásosabb alkalmazási módja az élő méhszúrások helyi és távoli akupunktúrás pontokba történő alkalmazása, de ugyancsak hatásos, ha kizárólag az ízület környékét kezeljük. Ehhez apiterápiás szakember feltétlenül szükséges. A legegyszerűbb, ha a házilag is könnyen alkalmazható méhméreg kenőcsöt használjuk az ízületeink kezelésére, amely könnyen elérhető és a kezelés is fájdalommentes.

Figyelem! Méhméreg kezelés előtt, mindenképpen győződjünk meg, hogy nem vagyunk allergiásak a hatóanyagaira.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: