Fenyőrügy mézben

Fenyőrügy mézben

Egy gyermekoromból ismert, Erdélyben gyakran használt receptet szeretnék veletek megosztani. Az apropója, hogy most van a gyűjtés ideje és én is most, a hétvégén készítettem egy nagyobb adagot. A leggyakrabban cukorral készítik, ez a fenyőrügy...

Read more

Így készül a nyugtató hatású herbaméz

Így készül a nyugtató hatású herbaméz

A herbamézekről már volt szó, valójában azt jelenti, hogy a mézben gyógynövényeket áztatunk hosszabb ideig. Ezalatt a hatóanyagok a gyógynövényekből kioldódnak a mézbe és az így létrejött termék a méz tulajdonságai mellett, a gyógynövények...

Read more

Mák mézben

Mák mézben

A mák és a méz a magyar gasztronómiai hagyományok kiemelten fontos elemei. A mákos és mézes sütemények nélkül, alig képzelhetőek el a nagyobb ünnepeink. Kevesebb szó esik azonban a mák és a méz gyógyhatásáról. A mák, ősidők óta gyógynövényként...

Read more

A propolisz antibakteriális hatása

A propolisz antibakteriális hatása

Az közismert, hogy a propolisz az egyik legerősebb természetes anyag, amely a baktériumok, a gombák, a vírusok és akár bizonyos paraziták ellen is kifejti hatását. A propolisz növényi eredetű, nagyon komplex vegyület. Érdekes, hogy a különböző...

Read more

Büszkék lehetünk

Büszkék lehetünk

Ahogy megszoktuk és erre büszkék is vagyunk, mi magyarok mindenből kivesszük a részünket. Nincs ez másként az apiterápia esetében sem. Sőt maga az elnevezés is egy magyar embertől származik. Az apiterápia egy összetett szó, amit legelőször Dr...

Read more

Dió mézben

Dió mézben

A dió és méz egy csodálatos páros, már a római időkben is használták termékenységi szertartásokon. A méz hatásáról már írtam és még többször lesz róla szó, de most a dió hatásairól szeretnék néhány gondolatot írni. Összetétele: 9 %...

Read more
%d blogger ezt szereti: